Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο

Μια κρύα μέρα του Νοέμβρη, μετά από μια βόλτα στα στενά σοκάκια του Κάστρου, επισκεφτήκαμε το Παλιό Βιβλιοπωλείο του κ. Μάριου Ασημακόπουλου. Πριν μπούμε μέσα, είδαμε στη βιτρίνα πάρα πολλά βιβλία.

Χαζεύοντας τα βιβλία

Μέσα στο βιβλιοπωλείο υπήρχαν χιλιάδες βιβλία! Αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω!!! Όπου κι αν γυρίζαμε το βλέμμα μας βλέπαμε παντού βιβλία!


Ο κ. Μάριος , μας είπε πως σε ένα βιβλιοπωλείο μπορούμε να βρούμε εκτός από βιβλία, διάφορα παιχνίδια, μολύβια, τετράδια, γόμες, χαρτόνια και πολλά άλλα πράγματα.  Επίσης, μας εξήγησε με ποιον τρόπο τοποθετούνται τα βιβλία στα ράφια του βιβλιοπωλείου και πως η δουλειά του βιβλιοπώλη είναι να μας βρίσκει όποια βιβλία θέλουμε να διαβάσουμε. Κι επειδή όλα τα βιβλία του κόσμου δε χωράνε σε ένα βιβλιοπωλείο εκείνος μπορεί να μας παραγγείλει το βιβλίο που επιθυμούμε και σε λίγες μέρες να το κρατάμε στα χέρια μας ανοιχτό, έτοιμο να το διαβάσουμε! Μας ρώτησε και ποιο είναι το αγαπημένο μας βιβλίο αλλά και ποιο βιβλίο διαβάσαμε τελευταία. Και αμέσως το βρήκαμε ανάμεσα σε τόσα άλλα παιδικά βιβλία.


Η πιο ωραία στιγμή ήταν όταν ο κ. Μάριος μας χάρισε δύο βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κι εμείς αμέσως του διαβάσαμε ένα μικρό απόσπασμα.
Η Κινέζα Κούκλα
Ο χορός των Στρουθοκαμήλων



Ο κ. Μάριος, στο τέλος, μας έδειξε κι εκείνα τα χοντρά βιβλία που διαβάζουν οι μεγάλοι. Τα ξεφυλλίσαμε αλλά δε βρήκαμε καμιά εικόνα μέσα...και κανένα ενδιαφέρον...
Πριν φύγουμε, ο κ. Μάριος και η μητέρα του, η κα. Στέλλα μας έκαναν δώρο μολυβάκια και χριστουγεννιάτικες γόμες. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τη φιλοξενία αλλά και για τα δωράκια που μας χάρισαν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου