Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Φιλαναγνωσία (Γ΄ - Δ΄)

Στην Ευέλικτη Ζώνη ασχοληθήκαμε με τη Φιλαναγνωσία κι εργαστήκαμε ομαδικά ώστε να ολοκληρώσουμε οκτώ δράσεις σε δύο διαφορετικά βιβλία για τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης "Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός: 
  • Ψαρόσουπα 3: Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ (Στην ξακουστή Βυθούπολη της Μύλου επικρατεί ησυχία κι όλη η ψαροπαρέα ετοιμάζεται για τα γενέθλια της Ρίτσας της Πεσκανδρίτσας. Ο Βρασίδας ο αχινός με τον Βαγγέλη τον ροφό, καθώς πηγαίνουν να μαζέψουν αμμώδη ριγοφιλάκια για τη μεγάλη γιορτή, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο εχθρό. Ο Μπακαλιάρος Μπακαλιαράκος προσπαθεί να εισβάλει στις ζωές των ψαροφίλων μας, όμως ο Βρασίδας και η παρέα του δε μένουν με σταυρωμένα χέρια. Χάρη στο τέρας ψυχραιμίας και στη φίλη του, την Ελευθερία του Λόφου, κατορθώνουν να υψώσουν το ανάστημά τους και να πουν ΟΧΙ στον εκφοβισμό και στη βία.   Η τρίτη ιστορία της σειράς ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ πραγματεύεται το έντονο φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού που φτάνει μέχρι τις σχολικές αυλές, και δίνει θάρρος στα παιδιά αναπτύσσοντας έννοιες όπως η ελευθερία του λόγου, η έκφραση και η αλληλεγγύη μέσα στην κοινωνία).
  • Περιπέτεια στην Τραυματούπολη ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ - ΒΑΛΙΩ ΚΑΡΑΝΔΑΚΗ (Η Μιράντα, ο Νικόλας, ο Μιχάλης, η Αλίκη, ο Άρης και η Νάντια πηγαίνουν εκδρομή με το λεωφορείο, όταν ξάφνου βρίσκονται στην Τραυματούπολη, όπου επικρατεί χάος: κορναρίσματα, φρεναρίσματα,τρακαρίσματα. Τα παιδιά αποφασίζουν να βοηθήσουν τον τροχονόμο κύριο Σφυρίδωνα να βάλει μια τάξη. Θα καταφέρουν, άραγε, να μάθουν γρήγορα τον ΚΟΚ και να πείσουν τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη να γυρίσουν στις δουλειές τους; Μέσα από τις τρελές περιπέτειες μιας παρέας παιδιών, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή οδική συμπεριφορά).




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου